2 Dakika Kural için Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın merdiveni bapsı tasarrufında ilgi edilmesi gereken unsur kapının kapalı tutulmasıdır. Hem işçiliklevinin yitirilmemesi derunin hem de merdivenin sadece amacı midein kullanılabilmesi muhtevain bu unsura ilgi edilmelidir.

Yangın bapsı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın riayet etmesi müstelzim kaideleri kucakermektedir.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A derslikı bir yangın kapısı genellikle 60 an, B derslikı bir yangın bapsı ise 30 zaman süresince yangına karşı metanet gösterebilir. Yangın bapsı seçer, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangın merdiven kapkaloriın en besbelli özelliklerinden bir diğeri de emniyetli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında bitirme merdivenleri zehirli kötüı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.

Yangın kapkaloriın (müstacel çıkış kapkaloriın) temel amacı olası bir evgin durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide dokumalmasını esenlamaktır. Aynı zamanda binanın bir zalimndaki yaman, yangın, tül vs. üzere durumlarda bir anlamda yalıtım sağlayarak bu olumsuz koşulların sair katlara intikalini çelmek yahut kabil olduğu derece geciktirmektir.

Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden yapılır. Bu malzemelerin yerı düzen, yangın bapları genellikle özel istila ve kapı menteşeleri gibi sair yangın himaye özelliklerine sahiptir.

İnsanların hayatını kurtarmayı hedefleyen firmalar aracılığıyla güvenli ve nitelikli şekilde üretilmesi halinde yaşamsal bir çalışmalevi kazanmaktadır. Mühendis ve yangın müşavirı denetlemeünde imal edilmelidir.

Yangın baplarının ve elan biraşkın yangın ekipmanın kesinlikle kullanılacağını öğrenmek, yangın merdivenlerini erişimın kesinlikle sağlandığını öğrenmek gibi baş durumlar dair eğitimlerin verilmesi çok önemlidir.

Kaçış merdivenlerinin tabii zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık binalıp bu noktadan zirya eğimi 50 dereceden henüz okkalı olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi olası değil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.

Bu iş barkodlu belge sahibi kurumların ortaklık ile e-Talih Kapısı enfrastrüktürsı üzerinden sunulmaktadır.

Montaj sürecinde fen olarak tüm kurallara normal şekilde yerleştirilen bir kanatlı yangın kapısı, autarı çın açılacak şekilde kullanılır.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve dikkat etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nazaran Yangın Çıkış Kapısı henüz az tercih edilmesinin sebebi insanoğluın inerken daire çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde de baş dönmeleri yahut muvazene kaybı üzere şeyler evetşayabilmeleridir.

Yangın bapsı fiyatları konusunda önemli bir bekçi da, birinci sınıf bir yangın kapkaloriın elan mualla bir fiyatla satın düzenınmasının uzun vadede daha kazançlı olabileceğidir. Çünkü birinci sınıf bir yangın bapsı, yangın esnasında elan uzun süre dayanır ve elan azca onarım gerektirir.

Report this wiki page